G.D. Vajra

Italie - Piemonte

G.D. Vajra

Aldo Vajra richte in 1972 GD Vajra op. De initialen G.D. verwijzen naar Giuseppe Domenico, de grootvader van wie hij de wijngaarden erfde in de hoogstgelegen gemeente van de Barolo, Vergne. Met zijn vrouw Milena bouwde hij het bedrijf op, met het doel kwalitatieve wijnen te produceren onder eigen label.

De wijnen worden uitsluitend van eigen druiven vervaardigd. Naast Nebbiolo verbouwt GD Vajra Barbera, Dolcetto , Freisa en een eigenzinnige Riesling. In de loop van de jaren zijn dochter Francesca en de zonen Giuseppe en Isidoro ook in het bedrijf gekomen. Het is een bijzonder familiebedrijf dat door veel innovatie en samenwerking met de universiteit van Turijn een reputatie heeft opgebouwd waarmee zij tot de top van de Barolo behoren. De familie Vaira produceert hun Barolo’s op traditionele wijze: nadruk op elegantie met een verfijnd bouquet en een uitgebalanceerde smaak. Dit bereiken zij door naast roestvrijstalen vaten voor de vinificatie te werken met grote foeders van Sloweens eiken voor de rijping .

Ooit startte Aldo Vajra met een kleine familie wijngaard; in de loop der jaren is  het bedrijf uitgegroeid tot meer dan 40ha. Naast de kwalitatief hoogstaande Barolo's maakt Vajra ook mooie Dolcetto's, Barbera's en Freisa's. De familieleden van de familie Vaira zijn gepassioneerde wijnmensen, verbonden met de bijzondere terroirs in het Barolo district en de cultuur van de wijn.

Wijnhuis

youtube

 

© 2015 - 2022 lenkenswijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.