Daniel Ramos

Spanje - Sierra de Gredos

Daniel Ramos

Een Spaanse Australiër of een Australische Spanjaard? Daniel Ramos is in ieder geval een mooie mix van oude en nieuwe wereld. Hij is een van de pioniers in Sierra de Gredos, een bergketen met hoogtes tot 1200 meter in het binnenland van Spanje, zo´n 80 kilometer ten zuidwesten van Madrid. 

Een wijngebied dat politieke grenzen overstijgt. Het bestrijkt 3 verschillende autonome regio´s en provincies, maar sluit qua wijnstijl bij geen enkele van de 3 beschikbare appellaties aan.

Daniel en vrienden hebben zich daarom verenigd in een associatie die aan het strijden is voor een eigen appellatie die recht doet aan het specifieke klimaat en de karakteristieke bodemsoorten van de diverse dorpen en percelen, en de autochtone druiven van Sierra de Gredos.
Dat wil zeggen dat de wijnen momenteel nog de schamele titel landwijn (vino de la tierra) dragen. Wijngaarden kennen echter geen politieke grenzen en dus zouden we de wijnen daar ook niet op moeten beoordelen. Wat telt is het landschap dat de druiven voortgebracht heeft. 
Overtuigd van het potentieel van de regio en de kracht van voornamelijk Garnacha, maakt Daniel de meest prachtige, authentieke wijnen.

wijnhuis

© 2015 - 2022 lenkenswijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.