Domaine de Marotte - Frankrijk- Côtes du Ventoux

Daan en Elvire van Dijkman, Nederlandse wijnboeren in de Provence, in Zuid-Frankrijk produceren sinds 1997 rode-, witte- en roséwijnen. Zij zijn gestart met een productie van 16 ha wijn en ondertussen hebben zij hun activiteiten uitgebreid tot 28 ha productie. Naast de wijn organiseren zij nu ook rondleidingen, proeverijen en picknicks in de wijngaard.

Domaine de Marotte - de naam betekent zoveel als 'favoriete hobby' en 'zotsmuts' of 'narrenkap' (!) - is al vanaf 1987 eigendom van de familie Van Dijkman. In 1997 hebben Daan en Elvira het bedrijf overgenomen.De wijngaarden van Domaine de Marotte liggen in de Rhônevallei, op de zuidhellingen van de Mont Ventoux en op een steenworp afstand van bekende wijndorpen als Gigondas, Vacqueyras en Beaumes-de-Venise. Het domaine ligt net even buiten Carpentras, in het hart van de Provence. Domaine de Marotte valt onder de appellation contrôlée Côtes du Ventoux.

Op Domaine de Marotte is ruim 28 ha van de in totaal 32 hectare op dit moment beplant. De leeftijd van de stokken varieert van 1 tot 110 jaar! Vrij ongebruikelijk voor het gebied is dat zij niet minder dan 10 verschillende druivenrassen telen: grenache noir, carignan, cinsault, syrah en mourvèdre voor rode wijn en rosé, viognier, roussanne, marsanne, clairette en grenache blanc voor witte wijn. Zij hebben bewust gekozen voor originaliteit door in de aanplant behalve de gangbare rassen ook viognier, roussanne en mourvèdre op te nemen.

De filosofie van domaine de Marotte is gebaseerd op een zo natuurlijk mogelijke teelt en daarom telen zijdus biologisch. Er worden geen onkruidbestrijdingsmiddelen gebruikt, maar het onkruid wordt mechanisch en thermisch verwijderd. Alleen waar nodig er natuurlijke meststoffen zoals compost en schapenmest gebruikt. Ook wordt het snoeihout verhakseld en ondergewerkt. Na compostering kan het weer dienen als voeding voor de plant.

De wijnen van Domaine de Marotte worden op het domaine zelf gebotteld. Het wordt gedaan in samenwerking met een loonbottelaar die met een rijdende bottelmachine direct aansluit op onze tanks. Voorafgaand aan de botteling ondergaan de wijnen een klaring met eiwit. De witte wijnen en de rosé krijgen een minimale filtering, de rode wijnen blijven ongefilterd.

website

© 2015 - 2022 lenkenswijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.