Garcia de Verdevique


Bodega Garcias de Verdevique is een klein familiebedrijf op circa 20 km van Polopos (bekend van het RTL4 tv-programma) waar al meer dan 100 jaar op zeer pure wijze wijn wordt geproduceerd. De wijnen zijn biologisch gecertificeerd en puur natuur. Ze bevatten nauwelijks sulfiet. 

De jaarproductie bedraagt circa 20-30.000 flessen. Het maken van wijn wordt hier overgedragen van vader op zoon. De wijnvelden van wijnmaker Antonio Garcia en zijn geliijknamige zoon liggen tot wel 1400 meter hoog. Op een plek `waar de zon de druiven rijpt terwijl deze naar de 3460 meter Mulhacen en naar de Middellandse Zee kijken.` Zijn hoogstgelegen wijngaarden behoren daarmee tot de hoogste wijngaarden van het vasteland van Europa. Omdat veel percelen zó steil zijn én bush vines hebben, moeten de druiven met de hand geplukt worden en met behulp van muilezels van het land  gehaald. Ook zet men muilezels in voor het ploegen van de percelen.

Garcia de Verdevique koestert autochtone druiven zoals de Jaen Blanco en de unieke Vijiriego-druif, die alleen in de Sierra Nevada en op de Canarische eilanden voorkomt. Hiervan worden 2 stille wijnen gemaakt (de Vigiriego en de houtgelagerde Vigiriego Barrica) en een eigenzinnige mousserende wijn volgens de traditionele methode.

© 2015 - 2021 lenkenswijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.