Bodegas Tobelos Rioja

Bodegas Tobelos ligt Briñas in de Rioja Alta, het Spaanstalige deel van La Rioja. Vanuit de ontvangstruimte van bodega kijk je links op de Montes Obarenes en rechts op de Sierra Cantabria en tussen die twee gebergten stroomt de rivier de Ebro. 

De wijngaarden die op 455 – 645 meter hoogte liggen, profiteren van de wind uit het noorden en de koele nachten waardoor de ruiven meer kleur, aroma’s en zuren behouden. En dit resulteert in wijnen met een goed tot lang bewaarpotentieel.

Tobelos bezit 40 hectare wijngaard verspreid over 55 percelen in Briñas, Labastida, San Vicente de la Sonsierra en Rivas de Tereso. De belangrijkste druivenrassen zijn tempranillo en garnacha voor rood en viura, garnacha en een beetje sauvignon blanc voor wit.

Wij hebben onderstaande wijnen opgenomen in ons assortiment:

Tobelos blanco 2017, een blend van 90% viura en 10% sauvignon blanc. Een deel van de viura vergist en rijpt gedurende 5 maanden in nieuwe Franse eiken vaten. De sauvignon vergist in betonnen eieren. Na het blenden rijpt de wijnen nog 10 maanden op fles. Complex, aromatisch, elegant, een subtiele ondersteuning van het eiken en een mooie frisheid.

Crianza 2015, 100% tempranillo die 12 maanden rijpt in Amerikaanse en Franse eiken vaten en aansluitend een jaar op fles. Heerlijk zachte, ronde crianza met precies de juiste frisheid.

Tahon Reserva 2012, 100% tempranillo van 60 jaar oude stokken die 14 maanden rijpt in Franse en Amerikaanse eiken vaten en aansluitend nog twee jaar op fles. Ook verkrijgbaar in magnum (jaargang 2011). Een wijn met een heel goed bewaarpotentieel! 

 

© 2015 - 2022 lenkenswijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.