Italië - Sardinië - Sardo Vermentino di Sardegna

Artikel 37 van 51
€ 17,95 (inclusief btw)

Tenuta Soletta - Vermentino Sardo

Italië - Sardinië

Druif: Vermentino

Smaak & Geur:  frisse wijn met hints van citrus en geel fruit. De typische bloemige noten van de druif zijn ook aanwezig.

Lekker bij: uitstekend als aperitief en of gecombineerd met gerechten met vis, schaaldieren en verse kazen

Weetje: Het landbouwbedrijf 'Tenute Soletta di Umberto Soletta' kent nog maar een recente geschiedenis in vergelijking met andere domeinen die honderden jaren oud zijn.
Sinds de start heeft het echter een interessant verhaal over liefde en passie voor de aarde. Het bewijs? Umberto cultiveert nog steeds, zelfs vandaag nog, een wijngaard en een olijfgaard die hij met zijn vader beplantte toen hij 5 was. Tijdens zijn studie bracht Umberto het grootste deel van zijn vrije tijd door op het platteland: zijn grote passie samen met motorsport (toen hij jong was, nam hij deel aan verschillende Rally-wedstrijden). Na het voltooien van zijn studie begon hij fulltime op het veld te werken, waarbij hij een belangrijke familietraditie levend hield. 
Deze passie werd later zijn werk. Een 'boer', zoals hij zichzelf graag omschrijft. Halverwege de jaren 90 creëerde hij de kelder en plantte hij verschillende wijngaarden, wetende dat de waarde van een wijn ook afhangt van de kwaliteit van de druiven en van de plaats waar ze groeien. 
Door intense landaanwinning, gecombineerd met de grootste aandacht voor landschapsdetails, heeft hij de traditionele typologie van de wijngaard teruggebracht door een harmonieuze relatie te creëren tussen de menselijke interventie en de omliggende, soms wilde, natuurlijke omgeving.
Bij de teelt van wijngaarden respecteert hij de principes van geïntegreerde ongediertebestrijding om het milieu te behouden voor toekomstige generaties waar we het van hebben geleend. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Umberto, zijn vrouw Caterina, zijn zus Pina en de oudere vader die ondanks zijn 95-jarige leeftijd nog steeds elke dag in de wijnstokken en de kelder werkt.

Wijnhuis

 

 

 

© 2015 - 2024 lenkenswijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.