Spanje - Daniel Ramos A&P

Artikel 65 van 70
€ 23,00 (inclusief btw)

Daniel Ramos Finca Zerberos A+P 

SIERRA DE GREDOS OP GROTE HOOGTE IN HET GREDOS-GEBERGTE

Daniel Ramos is een meester in Garnacha, in al zijn facetten. Hier combineert hij het fruit van de Arena of zand wijngaard met de Pizarra of leisteen versie. De eerste zorgt voor vriendelijke, volle en zachte fruitsmaken terwijl Pizarra voor de zuren en mineraliteit zorgt. Dat geeft een heerlijke balans van sappig rood fruit en subtiele kruidigheid.

De wijn is vernoemd naar de twee bodemsoorten, Arena en Pizarra. Arena betekent zand en Pizarra leisteen. De druiven vergisten in tinajas en worden 14 maanden gerijpt in Franse eiken vaten. Een echte natuurwijn: spontane gisting en minimum sulfiet.

Daniel Ramos is een man van traditie die het terroir van Sierra de Gredos volledig tot z'n recht wil laten komen. Het gebied herbergt een schat aan oude wijnstokken Garnacha (rood) en Albillo Real (wit), die op een bodem van schist en granietzand staan. Het resultaat zijn biologische wijnen waarmee hij steeds nadrukkelijker in de internationale schijnwerpers komt te staan.

Pioniers met een visie, daar houden we bij Lenkenswijn wel van. Daniel Ramos, een Australische Spanjaard, brengt oude en verlaten wijngaarden terug tot leven en bewerkt ze op een natuurlijke manier. Zijn grote liefde is Garnacha. Parels als je het ons vraagt!

Ontdek Daniel Ramos

© 2015 - 2024 lenkenswijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.