Spanje - Heraclio Macabeo - Sauvignon Blanc Vegan
Heraclio Macabeo - Sauvignon Blanc
Spanje, DO Utiel-Requena
Druif: Macabeo - Sauvignon Blanc
Smaak & Geur: Licht van kleur, dominante toets van sauvignon blanc, vooral in de geur, in smaak mooie verdeling van twee druiven, sappig, rijpe fruittonen, goede zuren, levendige finale, toegankelijke wijn."
Lekker bij: Zeevruchten, aziatische gerechten zoals sushi en sashimi, peren met gebakken camembert, gerookte ham met meloen en blauwe kaas.
Weetje: Heraclio is de naam van wijlen de vader van Lorenzo, één van de huidige eigenaren. De afbeelding op het etiket is die van een bonte specht. Eén van de vogels die Heraclio steeds minder zag in de velden, wat hem als een van de eersten in de regio deed besluiten om 17 jaar geleden al over te stappen naar biologische wijnbouw. Zonder gebruik van gif, om o.a. de mussen en bijtjes te sparen.
Deze wijn is een interessante combinatie van de Spaanse druif macabeo met de wereldse druif sauvignon blanc en levert een elegant en complex glas op. Elke variëteit is apart geoogst en gevinificeerd. De oogst is ’s nachts om oxidatie te voorkomen en om de subtiliteit van de aroma’s te bewaren. Door een subtiele pneumatisch persing ontstaat ‘free run juice’, die de wijn zachtheid geeft. De wijn heeft gerijpt op de gisten (‘sur lie’) ter voorkoming van oxidatie en om de wijn extra body en rondheid te geven. Resultaat is een bleekgele wijn met aroma’s van witte bloemen, tropisch fruit, abrikozenschil en venkel. Fris en strak door de sauvignon, vol door de macabeo sur lie. ‘Hartig’, met uitstekende zuren en in balans. Heraclio zou er trots op zijn geweest! Eco en zonder gebruik van dierlijke producten.