Oostenrijk - Hillinger - Sangiovese

Vorige Artikel 12 van 17 Volgende
€ 19,95 (inclusief btw)

Hillinger Sangiovese

Oostenrijk - Burgenland

Druif: sangiovese

Smaak & Geur: Heel veel fruit zoals aardbeien, frambozen. Zeer drinkwaardig door animerende zuurgraad, zijdeachtig en fijne tannines. Door iets gekoeld te drinken komt de frisheid en het fruit goed naar voren, wat een levendige smaakbeleving en afdronk geeft.

Lekker bij: Snoekbaars en harder van de gril, bijlages met een frisse smaak zoals couscous met citroengras en knapperige groenten.

Weetje: Er zijn een aantal bijzonderheden aan deze RAW serie: de druiven komen van een druivenveredelingsbedrijf, dat een uitwisseling heeft met Toscane. Zo blijft genetisch materiaal bewaard wanneer er in het gebied van oorsprong zich een ramp voltrekt. De biologisch geteelde druiven worden na de oogst aan producenten verkocht en als de toegestane 15% bijmenging gebruikt. Leo Hillinger vond dit jammer en zag zijn kans schoon. De druiven worden geheel natuurlijk vergist zonder toevoeging van sulfiet (SO2). De wijn bevat echter wel als gevolg van autolyse 0,2 mg eigen antioxidant in de vorm van SO2. Het proces ‘het zoveel mogelijk aan de natuur overlaten door de wijnboer’ wordt dan ook wel aangeduid met ‘Vin Nature’.

Leo Hillinger nam na zijn modellen carrière in 1990 het bedrijf over van zijn vader. In 2004 bouwde hij een modelbedrijf, modern en met vanuit het proeflokaal annex winkel een fantastisch uitzicht over de wijngaarden en de verre omgeving. Volgens zijn filosofie werkt hij zonder compromissen en laat hij de druif spreken, hoewel hij de wijn een fantastisch, modern en marketing-doordachte uitstraling meegeeft. Leo Hillinger speelt altijd in op de nieuwe trends, hij is niet bang om de traditionele weg te verlaten en creatief na te denken over de toekomstige marktbehoeften.

Wijnhuis

 

© 2015 - 2023 lenkenswijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.