Spanje - Priorat - Solà Natural

Artikel 69 van 70
€ 28,50 (inclusief btw)

Spanje - Priorat - Solà Natural

Streek: Priorat

Druif: cariñena, garnacha peluda

Deze kleine wijnstreek heeft net als Rioja de DOQ-status (Denominación d'Origen Qualificada) en staat bekend om haar absolute tópwijnen. De duurste Spaanse wijnen komen uit deze bergachtige streek waar sinds de middeleeuwen wijn wordt gemaakt, vaak op terrassen vanwege de steile hellingen. Die prijs komt niet in de laatste plaats door de zeer lage opbrengsten van nog geen kilo druiven per stok, wat o.a. weer komt door de zeer bijzondere bodem van licorella (een soort leisteen met kwarts). Het resultaat van die bodem is zeer complexe wijn van dé druiven uit deze bergachtige wijnstreek: garnacha en cariñena.

De kleine familiebodega Solà Classic van Toni en Teresa (helemaal rechts op de familiefoto) maakt van hun onbespoten en handgeplukte druiven meerdere prachtige biologische wijnen, waarvan wij er 2 aanbieden: deze Solà 1777 Blue en de natuurwijn Solà Natural zonder hout.

De kleine familiebodega Solà Classic maakt van hun onbespoten en handgeplukte druiven meerdere prachtige biologische wijnen, waarvan wij er 2 aanbieden. De Solà Natural is hun natuurwijnstokpaardje. Geen toegevoegde sulfiet, ongeklaard en ongefilterd. Zoals moeder natuur het ooit lang geleden heeft bedacht. Vandaar op het etiket het meisje dat lekker in het veld ligt, "omdat we denken dat uitrusten, relaxen, rust en kalmte normaal zou moeten zijn, maar helaas is dat iets dat we verloren zijn."

De Solà Natural is een natuurlijke, mineralige en frisse wijn met intense aroma's van rood fruit. Als je houdt van droge wijn met tannines en intensiteit. Een pareltje om in alle rust van te genieten!

© 2015 - 2024 lenkenswijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.