Italië - Campanië - Bianco di Bellona Irpinia

Artikel 21 van 51
€ 13,95 (inclusief btw)

Tenuta Cavalier Pepe - Bianco di Bellona Irpinia

Italië - Campanië​

Druif:  Coda di Volpe 

Smaak & Geur:  overrijp wit fruit en mineralen. De wijn is stevig, sappig, fruitig, mineraal met een lange afdronk zacht en delicaat. 

Lekker bij: uitstekend met vis en wit vlees met lichte sauzen. Zijn volheid en fruitigheid laat zelfs toe om deze wijn met verse kazen te nuttigen zoals mozzarella di bufala.

Weetje: Tenuta Cavalier Pepe bevindt zich in de gemeente Sant’Angelo all’Esca. De 35 hectare wijngaarden liggen in de Denominatie Taurasi DOCG en Coda di Volpe DOC op de heuvels van Sant’Angelo all’Esca en de aanpalende Taurasi en Luogosano. Alle drie maken ze deel uit van de 17 gemeenten van de appellation Taurasi DOCG.  De kavels van het terrein liggen verspreid over de Zuid-Oostelijke hellingen, op een hoogte van 350 tot 500 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat uit klei, leem en zand en kalksteen. Het microklimaat toont zich met warme, zonnige zomers en koude winters. In het najaar zijn de temperatuurschommelingen het grootst. Er zijn warme, mooie dagen en koele nachten. Zo is de Aglianico-druif verzekerd van een langzame rijping. Er wordt laat geoogst. Meestal gebeurt dit vanaf half oktober tot midden november. Irpinia  heeft een lange wijntraditie. Het gebied dat door een bergrug gescheiden wordt en omgeven wordt door de Adriatische en de Tirrheense kust, bezit unieke eigenschappen voor de druiventeelt.

Wijnhuis

 

 

 

© 2015 - 2024 lenkenswijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.