Italië - Campanië - Lila Falanghina Irpinia

Artikel 25 van 51
€ 14,50 (inclusief btw)

Tenuta Cavalier Pepe - Lila Falanghina Irpinia​

Italië - Campanië​

Druif:  Falanghina

Smaak & Geur:  De druiven worden midden oktober geplukt en worden direct geperst. De rijping vindt plaats op de droesem en daarna nog enkele maanden in de fles. De kleur is strogeel met groene tinten. De geur is die van groene appels en bananen. De smaak is fris en kruidig met een sterke zuurtje. 

Lekker bij: Smaakt het beste bij voorgerechten, vlees, schelpdieren en jonge kazen. Drinken bij een temperatuur van 10-12 graden.

Weetje: Tenuta Cavalier Pepe bevindt zich in de gemeente Sant’Angelo all’Esca. De 35 hectare wijngaarden liggen in de Denominatie Taurasi DOCG en Coda di Volpe DOC op de heuvels van Sant’Angelo all’Esca en de aanpalende Taurasi en Luogosano. Alle drie maken ze deel uit van de 17 gemeenten van de appellation Taurasi DOCG.  De kavels van het terrein liggen verspreid over de Zuid-Oostelijke hellingen, op een hoogte van 350 tot 500 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat uit klei, leem en zand en kalksteen. Het microklimaat toont zich met warme, zonnige zomers en koude winters. In het najaar zijn de temperatuurschommelingen het grootst. Er zijn warme, mooie dagen en koele nachten. Zo is de Aglianico-druif verzekerd van een langzame rijping. Er wordt laat geoogst. Meestal gebeurt dit vanaf half oktober tot midden november. Irpinia  heeft een lange wijntraditie. Het gebied dat door een bergrug gescheiden wordt en omgeven wordt door de Adriatische en de Tirrheense kust, bezit unieke eigenschappen voor de druiventeelt.

Wijnhuis

 

 

 

© 2015 - 2024 lenkenswijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.