Spanje - Pio del Ramo Betola Verdejo
Pio del Ramo Betola verdejo
Spanje, Jumilla
Druif: verdejo
Smaak & Geur: Gemaakt van 20 jaar oude stokken die niet zijn opgebonden, maar groeien als een struik (ook wel ‘Bush vines’ genoemd). De bladeren beschermen de druiven daardoor beter tegen de zon in deze warme streek en het vocht in de grond wordt ook langer vastgehouden. De biologische wijn van deze druiven is lichtgeel met groenachtige tonen. Ingetogen aroma’s van fijne kruiden met tonen van appel en peer. In het begin proef je vooral het fruit, aan het eind meer vegetale tonen zoals gras en venkel. De wijn rijpt totdat deze gebotteld wordt in de tank sur lie (= op de afgestorven gistcellen), wat de wijn meer body geeft. Lekker frisse wijn. Koel, maar niet te koud serveren, 8 graden Celcius is een prima temperatuur.
Lekker bij: Lekker bij gegrilde schaaldieren, oesters, kokkels en vette vis.
Weetje: Cat-wine', genoemd naar de bijnaam 'El gato' (de kat) van de broer van de eigenaar die als profwielrenner in o.a. de Tour de France deze bijnaam kreeg door zijn stijl van fietsen.