Spanje - Yuste Manzanilla Aurora 50cl

Artikel 44 van 51
€ 20,95 (inclusief btw)

Yuste Manzanilla Aurora

Spanje, DO Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda

Druif: Palomino

Smaak & Geur: Manzanilla zoals Manzanilla bedoeld is. Dit type droge witte wijn doet wel wat denken aan kamillethee, in het Spaans 'manzanilla'. Pittig en vol van smaak. Geconcentreerde, typische sherrygeur en - smaak door rijping onder flor (dikke laag gistcellen). Je ruikt en proeft de frisse ziltigheid van de nabijheid van de Atlantische oceaan. Amandel, rijpe appel, droog en met een bittertje aan het eind. Lange afdronk. Genoemd naar de weduwe Aurora Ambrosse Lacave, die aan het begin van de 20e eeuw de Aurora-bodega ging runnen toen haar man overleed, wat als Andalusische vrouw in die tijd (rond 1911) niet makkelijk moet zijn geweest. De vrouw en (klein)dochter van de huidige eigenaar van Yuste heten 'toevallig' ook Aurora.
Serveertemperatuur 8-10°C

Lekker bij: zeevruchten zoals kokkeltjes, garnalen, krab, kreeft, oesters, gegrilde en gerookte vis, haring, sushi, lichte vleessoorten: kip, kalf, konijn, harde kazen als manchego en parmezaan. 

Weetje: Alleen de fino sherry's uit een afgebakend gebied rondom het dorpje Sanlúcar de Barrameda mogen Manzanilla heten. Vanwege de ligging aan de Atlantische oceaan is het daar koeler en frisser dan landinwaarts. Dit heeft invloed op de smaak die vaak verfijnder en ziltiger is dan fino sherry's uit meer inlandse gebieden.  

Wijnhuis

 

© 2015 - 2024 lenkenswijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.