Spanje - Daniel Ramos Kpi Rosado

Artikel 7 van 14
€ 18,50 (inclusief btw)

Daniel Ramos Kpi Rosado

SIERRA DE GREDOS OP GROTE HOOGTE IN HET GREDOS-GEBERGTE

Kijk, dit kom je niet veel tegen. Een rosé die qua profiel meer weg heeft van een rode wijn met kracht en densiteit als leidraad. In de neus vind je hibiscus, kaneel, kruidnagel, rijpe rode appel en framboos. Textuur komt van de lagering op hout en beton. Ze is mondvullend en zeer gewichtig. Dit glas kan ouderen én je kan het combineren met typische rode wijn gerechten. Worth a try!

De Garnacha druiven worden na enkele uren maceratie geperst en in betonnen tanks gefermenteerd. Ze blijven 5 maanden op de lies en spenderen nog eens 21 maanden op kleine houten barriques. Dat levert een uniek profiel op.

Daniel Ramos is een man van traditie die het terroir van Sierra de Gredos volledig tot z'n recht wil laten komen. Het gebied herbergt een schat aan oude wijnstokken Garnacha (rood) en Albillo Real (wit), die op een bodem van schist en granietzand staan. Het resultaat zijn biologische wijnen waarmee hij steeds nadrukkelijker in de internationale schijnwerpers komt te staan.

Pioniers met een visie, daar houden we bij Lenkenswijn wel van. Daniel Ramos, een Australische Spanjaard, brengt oude en verlaten wijngaarden terug tot leven en bewerkt ze op een natuurlijke manier. Zijn grote liefde is Garnacha. Parels als je het ons vraagt!

Ontdek Daniel Ramos

 

 

© 2015 - 2024 lenkenswijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.